Line separator

SZERVEZETEKNEK

Nézz bele.

Szakmai alapok.

Kutatás.

A projekt első szakaszában minden projekt partner feltárta a NEET fiatalok helyzetét hazájában. A Salva Vita Alapítvány Budapesten és környékén végzett kutatást. 

 

A kutatás kvantitatív részében 205 érintett fiatal egy nemzetközi szakemberek által kidolgozott kérdőívet töltött ki. Válaszaik rávilágítottak arra, hogy milyen a gazdasági, társadalmi és szociális helyzetük, egészségi állapotuk, mik a céljaik, vágyaik és érdeklődési körük. 

 

A kvalitatív kutatási anyag egy része azokat a véleményeket, tapasztalatokat, elképzeléseket tartalmazza, amelyeket a fiatalok környezetében élők (családtagok, rokonok, barátok, ismerősök, gyámok és más szakemberek) fogalmaztak meg, fókuszcsoportos interjúk és mélyinterjúk során.  

 

Megkérdeztük több cég és intézmény képviselőjét is, akik a munkáltatói oldal szempontjait és elvárásait vázolták fel egy csoportos beszélgetésen.

A több mint 1500 főt érintő nemzetközi és hazai eredmények (Bulgária, Írország, Lettország, Magyarország) alább olvashatók.

Módszertan.

A L.I.K.E. program egy komplex innovatív módszertani anyagra épül, mely a nemzetközi programban részt vevő partnerországok kutatási eredményeire támaszkodik.

A módszer nagy hangsúlyt fektet a fiataloknak nyújtott szolgáltatásokon túl a családokkal, barátokkal és munkaadókkal folytatott munkára is. A módszertan célja, hogy teljes körű szolgáltatási kínálatot nyújtson a fiatalok motiválására és munkaerő-piaci bevonására.

A módszertani anyag alábbiakban két nyelven letölthető.

Konferencia.

LÉPJEN

KAPCSOLATBA VELÜNK.

Várjuk azoknak a civil szervezeteknek, potenciális munkaadóknak és szakértőknek jelentkezését, akik szívesen dolgoznának velünk együtt, közös céljaink elérésében.

Személyesen

Szeglet Közösségi- és Élménytér

Salva Vita Alapítvány

1116 Budapest, Albertfalva utca 3/A

Telefonon

06 70 452 4071

06 70 398 5042

Munkatársaink, Zsiday Krisztina és  Bíró Veronika várják hívásukat.

E-mailben