Line separator

A L.I.K.E.

PROJEKTRŐL.

CÉLOK ÉS TERVEK.

Programunk azoknak a 15–29 év közötti nem dolgozó és nem tanuló fiataloknak (NEET) szól, akik még nem tudják, hogy felnőtt életükben merre szeretnének elindulni. A Salva Vita Alapítvány konzorciumi partnereivel együtt olyan megoldásokat keres, amelyek elősegítik a fiatalok sikeres társadalmi és munkaerőpiaci beilleszkedését.

Nemzetközi tapasztalatok szerint a munkavállalást akadályozó legfőbb tényezők az érintettek bizonytalansága, kirekesztettsége, hiányos iskolai végzettsége és munkatapasztalatai, valamint a társadalom részéről a stigmatizáció, a megfelelő információk hiánya. A hagyományos munkaerőpiaci támogatási rendszer nem tud e fiataloknak megfelelő lehetőségeket teremteni.  

 

Célunk olyan módszertan kidolgozása és gyakorlati megvalósítása, amely a társadalom minél szélesebb körének (családtagok, munkáltatók, intézmények) bevonásával történik. 

 

A projekt első szakaszában elvégzett kutatás feltárta a NEET fiatalok helyzetét Bulgáriában, Lettországban és Magyarországon. Kérdőíves módszerrel és fókuszcsoportos interjúkkal igyekeztünk megismerni a fiatalok vágyait, érdeklődését, igényeit, lehetőségeit, szociális, egészségügyi és munkaerőpiaci helyzetét. 

A kutatás eredményei alapján komplex módszertani programot dolgozunk ki, amellyel meg tudjuk szólítani azokat a fiatalokat, akiknek segítségre van szüksége a továbblépéshez. 

 

Tervünk egy olyan ifjúsági ház (Hidden Likes) létrehozása minden résztvevő országban, ahol a fiatalok kortársaikkal és családtagjakkal együtt megértést és támogatást kapnak és közösségi élményben részesülhetnek. A jelentkezők a tematikus programok mellett fejlesztő- és felkészítő foglalkozásokon is részt vehetnek, és elindulhatnak a munkavállalás útján, hogy megalapozhassák jövőjüket.

NEMZETKÖZI PARTNEREK.

LÉPJEN

KAPCSOLATBA VELÜNK.

Várjuk azoknak a civil szervezeteknek, potenciális munkaadóknak és szakértőknek jelentkezését, akik szívesen dolgoznának velünk együtt, közös céljaink elérésében.

Személyesen

Telefonon

06 70 398 5042

06 70 452 4062

Munkatársaink, Bíró Veronika és Filep Mária Gabriella várják hívásukat.

Emailben

Írjon nekünk, hogy a partnerségépítést megkezdhessük.