top of page

A L.I.K.E.

PROJEKTRŐL.

CÉLOK ÉS TERVEK.

Programunk azoknak a 15–29 év közötti nem dolgozó és nem tanuló fiataloknak (NEET) szól, akik még nem tudják, hogy felnőtt életükben merre szeretnének elindulni. A Salva Vita Alapítvány konzorciumi partnereivel együtt olyan megoldásokat keres, amelyek elősegítik a fiatalok sikeres társadalmi és munkaerőpiaci beilleszkedését.

Nemzetközi tapasztalatok szerint a munkavállalást akadályozó legfőbb tényezők az érintettek bizonytalansága, kirekesztettsége, hiányos iskolai végzettsége és munkatapasztalatai, valamint a társadalom részéről a stigmatizáció, a megfelelő információk hiánya. A hagyományos munkaerőpiaci támogatási rendszer nem tud e fiataloknak megfelelő lehetőségeket teremteni.  

 

Célunk olyan módszertan kidolgozása és gyakorlati megvalósítása, amely a társadalom minél szélesebb körének (családtagok, munkáltatók, intézmények) bevonásával történik. 

 

A projekt első szakaszában elvégzett kutatás feltárta a NEET fiatalok helyzetét Bulgáriában, Lettországban és Magyarországon. Kérdőíves módszerrel és fókuszcsoportos interjúkkal igyekeztünk megismerni a fiatalok vágyait, érdeklődését, igényeit, lehetőségeit, szociális, egészségügyi és munkaerőpiaci helyzetét. 

A kutatás eredményei alapján komplex módszertani programot dolgozunk ki, amellyel meg tudjuk szólítani azokat a fiatalokat, akiknek segítségre van szüksége a továbblépéshez. 

 

Tervünk egy olyan ifjúsági ház (Hidden Likes) létrehozása minden résztvevő országban, ahol a fiatalok kortársaikkal és családtagjakkal együtt megértést és támogatást kapnak és közösségi élményben részesülhetnek. A jelentkezők a tematikus programok mellett fejlesztő- és felkészítő foglalkozásokon is részt vehetnek, és elindulhatnak a munkavállalás útján, hogy megalapozhassák jövőjüket.

NEMZETKÖZI PARTNEREK.

LÉPJEN
KAPCSOLATBA
VELÜNK
.

Várjuk útkereső fiatalok, családjaik megkeresését.

Várjuk azoknak a civil szervezeteknek, potenciális munkaadóknak és szakértőknek jelentkezését, akik szívesen dolgoznának velünk együtt, közös céljaink elérésében.

Telefonon

06 70 452 4071

06 70 398 5042

E-mailben

Munkatársaink, Zsiday Krisztina és  Bíró Veronika várják hívásukat.

ITT TALÁLKOZUNK.

Szeglet Közösségi- és Élménytér

Salva Vita Alapítvány

1116 Budapest, Albertfalva utca 3/A

A Szeglet Közösségi és Élménytér egy olyan hely, ahol lehetőség nyílik az együtt gondolkodásra és az idő hasznos eltöltésére. A családtagokkal, fejlesztő szakemberekkel és munkáltatókkal együtt azon fogunk dolgozni, hogy olyan programokat kínáljunk, amelyekkel motiválni tudjuk a fiatalokat. Az érintettek pszichológiai támogatást is kapnak, hogy erősítsük önbizalmukat és segítsük őket a helyes önértékelés kialakításában, ami különösen fontos a mentális problémával küzdők számára. 

Célunk, hogy ezeknek a fiatal felnőtteknek munkalehetőséget találjunk. Ehhez meg kell ismernünk erősségeiket és minél több lehetőséget biztosítanunk képességeik fejlesztésére, hogy alkalmassá váljanak a hozzájuk legközelebb álló munkakör betöltésére.  

bottom of page